6 sfaturi pentru a rezerva o vacanta last minute

Cand te gandesti la a rezerva o vacanta last minute, un sigur cuvant iti vine in minte: stresul. O vacanta last minute nu arunca neaparat pe fereastra bucuria unei vacante planificate din timp. Poate fi chiar mai incitanta, pe masura ce entuziasmul incepe.

Fii deschis la alegerea destinatiei

Daca vrei sa rezervi o vacanta last minute, cu siguranta un ai un plan prestabilit. Din acest motiv, e bine sa fii deschis cand vine vorba de alegerea destinatiei.

Cel mai probabil, ofertele speciale sunt doar pentru anumite destinatii. Daca un avion nu e inca plin sau un hotel nu e rezervat la capacitatea pe care si-o doreste, profita de avantajele acestei optiuni. Acest tip de vacanta este potrivit pentru o vacanta spontana, distractiva si mai putin pentru o vacanta care necesita planificare, cum ar fi luna de miere.

Analizeaza ofertele last minute

Chiar daca esti presat de timp, e important sa analizezi ofertele. Nu rezerva prima oferta pe care o vezi doar fiindca esti sub presiunea timpului. Site-uri ca vacantelastminute.ro te pot ajuta sa cauti printre ofertele disponibile.

Gaseste momentul potrivit pentru a rezerva. Daca vezi o oferta foarte buna, in general, e mai bine sa rezervi in loc sa mai astepti ca tariful sa scada. Cel mai probabil, nu va scadea si vei pierde si oferta speciala.

Apeleaza la o agentie de turism

Agentii de turism sunt expertii, deci profita de cunostintele lor. Ei stiu toate dedesubturile ofertelor de vacanta si pot sa-ti dea cel mai bun sfat. Ei stiu, de asemenea, ce trebuie sau nu facut atunci cand rezervi o vacanta si cum pot gresi turistii atunci cand isi planifica o vacanta.

De asemenea, au furnizori la care probabil nu ai avea acces niciodata, pentru a putea obtine cea mai buna oferta de vacanta. Poti veni la sediul agentiei noaste, C&AE Business Travel, din Str. Nitu Vasile, nr 42, bloc 2, ap 2, scara 1, parter, sector 4, Bucuresti sau ne poti contacta la telefon 0723276587 sau email office@sejurturism.ro pentru a rezerva vacanta ta.

Nu avea asteptari rigide

E important sa nu ai asteptari prea rigide cand rezervi o vacanta last minute. Avand un plan detaliat cu tot ce vrei sa faci, vei anula posibilitatile care vin cu o vacanta last minute spontana. Uneori aventurile in care nu ai planuri sunt cele mai frumoase, desi nu te lasa afectat daca planurile initiale se schimba.

Fii deschis la oportunitatile care apar inainte si in timpul vacantei. Doar daca nu e ce ti-ai pus in cap, nu inseamna ca nu va fi la felde uimitor, daca nu chiar mai bine.

Nu calatori in sezon

Sa rezervi o vacanta last minute in plin sezon e de obicei o idee proasta. Preturile sunt mai mari, cererea e mare, lasand loc putin pentru reduceri. Hotelurile sunt deja rezervate si preturile pentru excursii sunt si ele mari.

Daca vrei o vacanta la inceputul sau sfarsitul sezonului, atunci vei gasi oferte la avion si hotel pentru ca cererea scade si vor dori sa umple locurile.

O data ajuns, fii flexibil

Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti atunci cand mergi intr-o vacanta last minute este sa fii flexibil nu numai cand vine vorba de planificare, ci si in timpul vacantei. O data ajuns la destinatie, fii deschis la oportunitatile care apar si nu te astepta sa se intample tot ce ai in minte.

Pastreaza-ti mintea deschisa, deoarece frumusetea unei vacante spontane este ca nu sti la ce sa te astepti…si asta e bine! Nu te stresa si bucura-te de vacanta.