Cum arata programul unui circuit Israel-Egipt?

Daca ne gandim la Israel, Egipt gandurile se vor indrepta spre cultura, civilizatie, traditii si bineinteles istorie.

Daca va doriti sa ajungeti in Tara Sfanta Israel ar fi ideal sa mergeti si in Egipt, sa faceti un minunat circuit Israel- Egipt.

Mai jos va prezentam programul unui circuit Israel Egipt :

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Tiberias -Nazareth
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. Plecare spre Muntele Carmel – Haifa, unde se viziteaza Biserica Steaua de Mare si se pot admira faimoasele gradini Bahai`s.

Transfer la hotel, cina si cazare in Tiberias/Nazareth.
ZIUA II: Tiberias – Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Tabgha – Capernaum – Iordan
Dupa micul dejun facem un tur panoramic al orasului Tiberias , apoi plecam spre spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon – transformarea apei in vin.
Vizita in Nazareth la Biserica Bunei Vestiri, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea ca va naste pe Mesia.
Optional: Muntele Tabor cu Biserica Schimbarii la Fata (10 euro/pers).
Se continua programul cu Tabgha si Capernaum.
Optional: plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii, pe urmele Sf. Apostol Petru. Se va servi pranzul, gustand din ` Pestele Sf. Petru` (30 euro/pers).
Plecare spre Raul Sf. Iordan – in care a fost botezat Domnul Iisus Hristos. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA III: Ierusalim – Drumul Crucii – Muntele Sion
Dupa ce luam micul dejun ne indreptam catre Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Inaltarii Mantuitorului la cer – Eleon, Muntele Maslinilor, Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Mantuitor, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului.

Jerusalem

Intrand pe poarta Sf. Stefan vom parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri, Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce.
Se pleaca spre Muntele Sion, unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul proorocului David.
Ne oprim la Zidul Plangerii, apoi ne indreptam catre cazare in Bethlehem unde vom lua cina.
ZIUA IV: Ierusalim – Marea Moarta – Egipt – Sharm El Sheikh – Marea Rosie
Dupa micul dejun ne deplasam spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim cu hramul Sf. Gheorghe. Se continua programul cu oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice.
Pesterile de la Qumran o vedere generala. Deplasare spre Egipt de-a lungul Marii Moarte, Marii Rosii si Golfului Aqaba, care este punctul de legatura intre cele patru tari: Israel, Egipt, Iordania si Arabia Saudita.
Ne vom caza in Sharm El Sheikh unde de asemenea vom lua cina.
ZIUA V: Egipt – Sharm El Sheikh – Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

Puteti participa la excursiile optionale specificate mai jos, care se vor organiza la fata locului de catre agentia partenera din Egipt.

-Cairo: tur de oras, vizitarea piramidelor, Sfinx, Giza, Muzeul de Egiptologie si Biserica Sf. Gheorghe.
-Sharm El Sheikh: tur de oras, plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, plimbare cu atv-urile si seara beduina. Inclusa masa de pranz.
-Ascensiune pe muntele Sinai si vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina.

ZIUA VI: Egipt – Sharm El Sheikh – Peninsula Sinai – Sf. Ecaterina – Marea Rosie
Mic dejun. Optional: Participare la Sf. Liturghie si vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina, care este considerata cea mai veche manastire din lume, situata de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – se viziteaza Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteaza muzeul si se asteapta Binecuvantarea din partea preotului, primind Inelul de „argint„ al Sf. Ecaterina (35 euro/pers). Cina si cazare in Sharm El Sheikh.
ZIUA VII: Egipt – Sharm El Sheikh – Israel – Eilat – Marea Moarta – Bethlehem
Dupa micul dejun plecam spre orasul Eilat, facem un tur panoramic al orasului si apoi ne deplasam de-a lungul Marii Rosii, Marii Moarte, cu oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA VIII: Bethlehem – Ierusalim – Tel Aviv – Bucuresti
Dupa micul dejun plecam spre Biserica Nasterii Mantuitorului, continuam apoi spre Tel Aviv-Jaffa cu timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane, unde se pot vizita Biserica Sf. Petru si „Podul Dorintelor„. Deplasare spre aeroport si decolare spre Bucuresti – Henri Coanda.

CIRCUIT ISRAEL- EGIPT

Servicii incluse:
● bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
● 1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse
● transfer aeroport – hotel – aeroport
● 4 nopti cazare cu demipensiune in Israel, hoteluri de 3 si 4 stele
● 3 nopti cazare cu demipensiune in Egipt, hotel 5 stele
● transport cu autocar modern – aer conditionat
● ghid din partea agentiei si ghid local
● taxele de aeroport
● bacsisuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)
● taxele hoteliere, de statiune, intrarile la obiectivele turistice
taxa de viza Egipt

Servicii neincluse:

● asigurarea medicala – obligatorie
● bauturile alcoolice si racoritoare la mese
● excursiile optionale din program

Alte servicii suplimentare:
Puteti participa la excursiile optionale, care se vor organiza la fata locului de catre agentia partenera din Egipt. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

Cairo: tur de oras, vizitarea piramidelor, Sfinx, Giza, Muzeul de Egiptologie si Biserica Sf. Gheorghe.

Sharm El Sheikh: tur de oras, plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, plimbare cu atv-urile si seara beduina.
Ascensiune pe muntele Sinai si vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina.

Nota:
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate in program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului .
Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut:
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
Orarul de zbor poate fi modificat . Zborul este operat de compania aeriana ELAL/ TAROM. Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.
Orase plecare:
Bucuresti