O noapte in desertul Wadi Rum

Wadi Rum , cum as putea sa descriu acest loc din desertul Iordaniei? Oare am mai vazut un loc atat de frumos si de fascinant? Se spune ca pana si stelele stralucesc mai puternic sub cerul de la Wadi Rum.

Aflat in plin desert in Iordania, la 80km de Aqaba si cateva sute de km de capitala Amman, Wadi Rum este o rezervatie naturala ce a ajuns cunoscuta lumii dupa ecranizarea filmului Lawrence of Arabia. Personajul principal al filmului avea un corespondent real, ofiterul britanic si scriitorul T.E. Lawrence. Acesta si-a facut o baza aici in desert si a condus Revolta Araba din 1917-1918.

Voi incerca sa redau experienta mea aici, alaturi de prieteni si beduini . Am ajuns la Wadi Rum in jurul orei 15.

Dupa ce am trecut de intrarea in rezervatie, autocarul ne-a lasat la ultimul camp din Wadi Rum care avea clasificare B singurul cu aceasta clasificare. Celalalte camping-uri aveau clasificare C, clasificarea A era cea mai buna insa nu o detinea nimeni.


Imediat cum am ajuns am plecat sa facem un tur cu jeepurile prin desert, pentru a vedea cat mai multe zone.

Asa ca am vizitat cateva canioane ,tot aici am vazut cateva arcuri de stanca foarte frumoase si am admirat peisajul de la inaltime.

Noaptea am petrecut-o in desert, am mancat friptura de miel cu cartofi copti facute in gropi de nisip, am dansat in stil traditional beduin, am avut parte si de o nunta traditionala unde protagonisti au fost colegii nostrii, dupa care ne-am retras in jurul focului si am baut cel mai bun ceai negru cu salvie, ceai in stil beduin si am privit stelele . Ceaiul lor e puternic, desi nu am dormit toata noaptea nu ma simteam obosita a doua zi.
Aici l-am cunoscu pe proprietarul campingului care avea in jur de 50 ani, un beduin cu o personalitate foarte puternica care vorbea fluent engleza si avea si studii superioare . Acest om m-a fascinat , emana in jurul lui forta si energie .


Wadi Rum ramane una dintre cele mai frumoase zone din lume si recomand oricui sa petreaca 3-4 zile aici intr-un cort beduin in desert, savurand atmosfera, ceaiul si privelistile
Camera in care am stat, ei bine, nu era chiar de hotel insa avea pat cu baldachin, perne si cearsafuri curate si surpriza avea apa, toaleta si dus si o curatenie exemplara. De furat nu se fura nimic , am lasat banii, lucruri de valoare in fine tot bagajul. Camera se inchidea numai cu un simplu zavor. Si surpriza in camp aveam si internet wireless furnizat de ORANGE .


Tot timpul imi voi aminti de Wadi Rum , mi-a ramas la suflet aceasta destinatie si as reveni oricand cu drag.