5 motive sa nu vizitezi niciodata Egiptul

Unii cred ca Egiptul este un loc frumos. Daca nu voi reusi sa te conving sa nu mergi in Egipt, aici gasesti cele mai bune oferte last minute Egipt. Iata care sunt cele 5 motive pentru care sa nu vizitezi niciodata Egiptul:

piramide

1. Pentru se afla la numai 3 ore distanta cu avionul de Bucuresti si si pentru ca are statiuni moderne, in continua dezvoltare in ultimele decenii. Foarte populare, acestea se intind liniar pe continent – El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Soma Bay, Safaga, Marsa Alam iar in peninsula Sinai – Sharm El Sheikh, Taba, Dahab, Nuweiba, reprezentand locatii ideale atat pentru sejururi in Egipt cu multa odihna, cat si pentru practicarea de sporturilor nautice, precum diving sau kite-surf.

HURGADA-BEACH

kitesurf

2. Pentru cele peste 1500 de specii de pesti viu colorati sau superbele recifuri de corali. Frumusetea si varietatea tarmurilor Marii Rosii uimesc si atrag nenumarati turisti cu plajele de nisip fin si lumea subacvatica.

Corali_Marea_Rosie_Egipt1

3. Pentru ca in Egipt se afla una din cele 7 minuni ale lumii, singura care s-a pastrat, si anume Marea Piramida din Giza cunoscuta si ca Piramida lui Kheops cea mai mare constructie din lume timp de 3600 de ani, avand 146 m inaltime si Sfinxul, unul dintre cele mai mari simboluri egiptene. El a ramas fara nas in anul 1798;

Excursie la Cairo cu autocarul (Piramidele Gizeh, Sfinxul)

Cand mergeti sa vizitati Piramidele, fie ca mergeti din Hurgada, fie ca mergeti din Sharm El Sheik, se pleaca noaptea, in jur de 01.00-02.00. La unele hoteluri, daca anuntati dinainte la receptie ca plecati la Cairo, primiti noaptea inainte de plecare “pocket breakfast” – intr-o punguta. Nu este cine stie ce – un mar, o banana, un sandvis, ceva de genul asta. De asemenea – daca anuntati – a doua zi la intoarcere aveti si “late dinner”, pentru ca intoarcerea este seara tarziu, dupa ora 23.00. Nici acest “late dinner” nu e cine stie ce – supa, salate, fripturi, dulciuri, etc, dar este mai bine dacat sa ramai nemancat, dupa un drum istovitor de Cairo.

Distanta Hurghada – Piramide 457 km (5 ore si 17 minute). Distanta dintre Piramidele Din Giza si Hurghada este de 457 km si poate fi parcursa in aproximativ 5 ore si 17 minute.

Distanta Hurghada – Cairo 454 km (5 ore 12 min). Distanta intre Cairo si Hurghada este de 454 km si poate fi parcursa in aproximativ 5 ore 12 min

Distanta Sharm el Sheikh – Pramide 521 km (6 ore si 7 minute). Distanta dintre Piramide si Sharm el Sheikh este de 521 km si poate fi parcursa in aproximativ 6 ore si 7 minute.

Distanta Sharm el Sheikh – Cairo 506 km (7 ore 12 minute). Distanta dintre Cairo si Sharm el Sheikh este de 506 km si poate fi parcursa in aproximativ 7 ore 12 minute.

 

sfinx-piramida

In Egipt gasim Luxor cunoscut ca fiind cel mai mare muzeu in aer liber al lumii si Valea Regilor care cuprinde 63 de morminte adapostind faraoni, nobili si familiile acestora;

4. Pentru ca in Egipt poti face un safari in desert care este o experienta unica datorita peisajelor neobisnuite care se schimba rapid de la roci de un alb imaculat sapate de vanturi in forme neobisnuite la varfuri stancoase negre si lava solidificata, mai apoi paduri antice pietrificate scufundate in nisip pentru ca in final cristale stralucind in soare sa capteze intreaga atentie a privitorului.

safari

 

5. Pentru ca este un loc cu adevarat magic incarcat de energie iar linistea ireala pare sa transpuna calatorul intr-o alta dimensiune.

energie

Egiptul este renumit nu doar prin faptul ca pe teritoriul sau este concentrata o treime din monumentele lumii antice fiind bogat in piramide, temple, morminte si misterele faraonilor care au inspirat si imbogatit imaginatia multor scriitori si turisti de multe veacuri , ci si pentru mare, plajele private cu nisip fin, scufundari, surf, desert pentru aventurieri.
DA tot ceea ce am enumerat mai sus este Egipt, numit de Herodot ’’Darul Nilului’’.

Avand in vedere cele enumerate mai sus, cine ar mai vrea sa viziteze Egiptul?