Minunatele plaje din Algarve

Algarve are unele din cele mai bune plaje din Portugalia și din Europa. Superba coasta de sud a Portugaliei, Algarve este o regiune binecuvantata cu plaje uimitoare, zone de pescuit pitorești și un climat prietenos, combinate cu natura verde, flora tropicala, cu lamai, rodii, maslini, banani, portocali si apusurile cu cele mai calde nuanțe de roșu, roz, portocaliu, în timp ce Oceanul Atlantic scalda tarmurile in argintiu, fac totul pentru a crea o destinație de vacanța perfecta.

Algarve este minunat, variat , există plaje curate pentru familii, waterparks pentru adolescenți, o viata activa de noapte pentru cupluri tinere și orașe istorice pentru excursii culturale.

Temperaturile rar depășesc 30 de grade chiar și în cele mai calduroase zile ale verii.
Sunt peste 150 de plaje amenjate în Algarve, unele dintre cele mai frumoase din Europa, și în mod sigur nu le vei rezista..

Indiferent dacă va plac plajele salbatice, flancate de stanci semete care par ca se pregătesc sa se arunce în ocean sau preferati plajele linistite, cu nisip galben, fin si cu toate facilitățile demne de Blue Flag va veti indragosti cu siguranta de ele .

Algarve are peste 155 de kilometri de țărm cu peisaje mirifice, cu pereți inalti si stancoși betuți de valurile insistente ale oceanului sau cu ieșire lina la mare, plaje cu nisip fin, unele avand un decor spectaculos.

Algarve are unele din cele mai bune plaje din Portugalia și din Europa

Printre cele mai celebre este spectaculoasa Praia da Marinha din salbatica Praia de Vale Figueira aflata la 15 kilometri de Carrapateira sau plajele din Insula Tavira, unde se poate ajunge doar cu feribotul din centru orașului Tavira sau din Quatro-Aguas cu bărci inchiriate.

Plaje foarte apreciate în Algarve sunt și Praia de Falesia și Praia de Villamora ambele din stațiunea Villamoura, dar si Meia Praia de lângă Lagos, plajă lungă de trei kilometri, “garnisită”cu nisip fin ca și Praia de Odeceixe (aflată undeva pe lângă satul Baiona, din vecinătatea Aljezur catalogată una dintre cele 10 plaje de top ale Europei .

Lista plajelor apreciate din Algarve poate continua cu Praia da Rocha, pratic plaja orașului Portimao, destul de aglomerata și doar cu facililtatile de sporturi nautice și de agrement. Superba este si Praia do Martinhal din Sagres cu nisip, flancată de stânci masive, cu școli de windsurfing și câteva restaurante excelente. Dacă ajungeți la Praia do Martinhal, alegeți restaurantul de pe plajă și din preparate sale din pește și fructe de mare! Și Praia da Marinha e deosebita.

Praia do Rocha

Dacă nu doresti să stai să lenevești la plajă, atunci poți să practici o mulțime de sporturi acvatice și extreme, dar cel mai popular aici este surfingul. De fapt, valurile Oceanului Atlantic sunt mai bune pentru surfing decat pentru balaceală, dar asta nu inseamnă că nu poți face o baie sau chiar mai multe.

De-a lungul coastei de sud in zona Algarve și pe măsură ce treci spre est, valurile devin mai mici, dar asta nu înseamnă că nu poți practica surfingul, de exemplu la Praia da Falesia, Santa Eulalia, sau pe insula Tavira.

Vezi aici mai multe oferte de vacanta in Portugalia.

Praia da Falesia

Plaja Benargil