Vacanta la mare – litoralul romanesc

De ce sa alegi litoralul romanesc vara asta? Pentru plajele largi din Mamaia si Eforie Nord, pentru hotelurile si pensiunile noi cu multe facilitati incluse in pret, pentru hotelurile noi cu All Inclusive si pentru distractia pana dimineata din cluburi si discoteci.

Litoralul romanesc este apreciat pentru plajele sale frumoase si pentru apa albastra. Coasta romaneasca a Marii Negre se intinde pe 275 de km. Coasta Marii Negre este, de asemenea un amestec de sate mici de pescari, situri arheologice antice, monumente istorice si statiuni moderne. Pentru cazare, poti alege fie un hotel luxos in apropierea restaurantelor si cluburilor de noapte pline de viata, fie poti sa-ti amplasezi cortul pe nisip intr-o statiune de la malul marii. Exista variante pentru toate gusturile pentru o vacanta la mare.

Cea mai cunoscuta statiune romaneasca este Mamaia aflat in partea de nord a orasului Constanta. In fiecare vara, nisipurile aurii primesc turisti care vin sa se bucure de soare, mare si nisip la Mamaia. Aici gasesti multe hoteluri, magazine, restaurante si baruri.

Constanta este o alta destinatie cunoscuta de vacanta datorita plajelor sale si a siturilor arheologice. Orasul a fost fondat in anul 600 i. Hr. iar noi putem vedea inca ramasite ale structurilor romane antice, statui italienesti si un cazinou atractiv Art Nouveau.

Distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca ziua turistii merg la plaja, incepand de seara si pana in zori terasele, restaurantele si cluburile sunt pline pana la refuz. Petreceri efervescente si concerte incendiare sunt organizate in fiecare seara in discotecile Ring sau Tineretului.

Statiunea Eforie Nord are un farmec aparte, in primul rand datorita aerului de prospetime pe care il degaja marele parc natural in mijlocul caruia este situata. Cu o larga deschidere spre mare, statiunea are o plaja mare, ferita de valuri de digurile ce inainteaza in larg. Faleza este spectaculoasa si comunica cu plaja prin scari monumentale de piatra.

Amplasata intr-un cadrul natural foarte frumos, marginita de padurea Comorova la vest si Lacul Neptun la est, statiunea Neptun-Olimp nu si-a pierdut farmecul si eleganta de altadata.

O destinatie cu o atmosfera relaxata este Vama Veche – un mic sat aflat la malul marii. Aici, oameni de toate varstele isi instaleaza corturile pe plaja sau stau la pensiuni. La sfarsit de saptamana, in timpul verii, vei gasi petreceri pe plaja care dureaza pana dimineara si restaurante si baruri cu program non-stop.

Daca vrei sa dai o fuga pana la mare vara asta, agentia de turism C&AE Business Travel iti pune la dispozitie numeroase oferte de vacanta pe litoralul romanesc.