Cele mai frumoase plaje din Insula Thassos

Vacanta de vis in cea mai apropiata insula de Bucuresti! Insula Thassos sau insula de smarald va ofera un sejur relaxant, dar totodata plin de activitati. Exista peste 35 de plaje care marginesc Insula Thassos de-a lungul celor 98 km de litoral. Majoritatea plajelor sunt acoperite cu nisip ,cateva sunt acoperite cu pietris sau cu pietricele din marmura. Dintre acestea, 7 au primit steagul albastru ca recompensa dupa ce a intrunit standarde stricte de calitate pe tot parcursul sezonului de scladat precedent, in ceea ce priveste calitatea apei, sigurante, agrementul, curatenia si furnizarea de servicii. Iata care sunt cele mai frumoase plaje ale Insulei Thassos:

Plaja MARBLE BEACH (Saliara) se afla la 3 km sud de intrarea in complexul Makriamos. Este o plaja magnifica acoperita cu pietricele rotunde din marmura cu o mare de un albastru ireal.

Plaja GOLDEN BEACH este situata in localitatea cu acelasi nume,la 12 km sud est de Limenas, este cea mai cautata plaja cu nisip auriu din insula Thassos. Numele real al plajei este Chrysi Ammudia ( in traducere plaja de aur). Aceasta plaja nu numai ca este lunga, dar este si suficient de lata incat sezlongurile si umbrelutele sa nu fie inghesuite. Suprafata a permis astfel aparitia unui mic parc de distractii pentru cei mici ( cu leagane, trenulete ) , a tavernelor , teraselor si hotelurilor ce se intind de-a lungul plajei, precum si a unui centru de sporturi nautice.

Plaja PARADISE BEACH se afla la 20 km sud est de Limenas este o plaja cu nisip matasos si mare foarte curata. Este singura plaja in care marea are valuri mai tot timpul. In partea nordica a plajei se poate face nudism, insa curentul de la fundul apei in acea zona este foarte periculos. Apa e de un albastru tucoaz incredibil de limpede si trebuie sa mergi binisor pana dai de ceva adancime ca sa te poti balaci in voie.

Plaja ALIKI este o plaja pe care nici un turist ce calca in Insula Thasos nu trebuie sa o rateze atat pentru inimaginabila mare cristalina sau nisipul stralucitor cat si pentru vestigiile antice sau tavernele si barurile amplasate chiar pe plaja. Este plaja pe care orice turist pasionat de istorie trebuie sa o viziteze datorita vestigiilor antice.

Plaja PEFKARI. Turistii care vin in Pefkari vor gasi o plaja ingrijita, larga, alcatuita din nisip si pietricele. Apa este limpede precum cristalul si in Pefkari beach se pot practica diverse sporturi nautice.

Plaja Psili Ammos (nisip fin) Asa cum o spune si numele “Psili Amos”, plaja cu nisip fin, are o suprafata de 250 de metri in care au rasarit subtil un bar cu restaurant si sezlonguri, un teren de volei si un mini market, in apropiere de Potos (aproximativ 4 km).  Este considerata una dintre cele mai cosmopolite plaje din Thassos. Psili Ammos constituie un pol de atractie pentru turistii mai tineri in special datorita petrecerilor care se organizeaza aici.

Daca te-am convins ca merita sa-ti petreci concediul in insula greceasca Thassos, poti intra pe site-ul agentiei de turism C&AE Business Travel pentru a vedea ofertele noastre de sejur in Insula Thassos. Pentru o oferta personalizata, trimite un email la office@sejurturism.ro